Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

κρεατοσουπα ψιλοκομμενη

Για τις κρυες μερες του χειμωνα!!!























       

          Υλικα
  • 2 πατατες
  • 2 καροτα
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι
  • 1 κουπα σελινο και μαιντανο ψιλοκομμενο
  • κρεας βραστο με τον ζωμο του.
  • μισο φλυτζανακι του καφε ελαιολαδο
  • αλατι πιπερι
  • 1 αυγο
  • 1 λεμονι
  • 1 κουταλια της σουπας νισεστε προαιρετικα.
  • 1 κυβο νοστιμιας προαιρετικα
                      Εκτελεση
Καθαριζουμε τα καροτα τις πατατες το κρεμμυδι




















Τα ψιλοκοβουμε σε κυβακια




















Εχουμε βρασει απο πριν το κρεας μας ,παιρνουμε το
ζωμο και ψιλοκοβουμε το κρεας.




















Οτι κρεας θελουμε. Μοσχαρισιο,χοιρινο,ακομα και με δυο
μπριζολες,αρκει να εχουμε τον ζωμο.





















Ψιλοκοβουμε το κρεας και ριχνουμε ολα τα υλικα μαζι
μεσα στην κατσαρολα με το ζωμο.




















Βραζουμε τη σουπα μας μεχρι να μαλακωσουν τα καροτα και
οι πατατες και αρχιζει να δενει το ζουμι.
Οταν βρασει και το κατεβασουμε απο τη φωτια φτιαχνουμε το αυγολεμονο
Αν βαλουμε μια κουταλια νισεστε, το ζουμι της σουπας θα βγει πιο χυλωμενο
και δενει η σουπα καλυτερα.

                          Αυγολεμονο
Χτυπαμε το αυγο σε ενα μπωλ
ριχνουμε  χυμο λεμονιου και συνεχιζουμε το χτυπημα
Σε ενα ποτηρακι διαλυουμε σε λιγο νερο το νισεστε
και το ριχνουμε μεσα στο αυγολεμονο. Αν δε θελουμε
να βαλουμε νισεστε, συνεχιζουμε ριχνωντας ζεστο
ζωμο απο τη σουπα λιγο λιγο μεσα στο αυγολεμονο
για να μη κοψει. Το νισεστε βοηθαει στο να μη κοβει
το αυγολεμονο. Αφου ριξουμε αρκετο ζωμο απο τη σουπα
ριχνουμε το αυγολεμονο μεσα στην κατσαρολα.
























                       Καλη επιτυχια!!!

1 σχόλιο:

  1. Σε σούπα δεν μπορώ να αντισταθώ, ειδικά όταν είναι τόσο καλοφτιαγμένη σαν την δική σου!

    Καλό μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...